AZ Sint-Jan Brugge-Oostende lanceert een mobiele website

Onze website is het digitale uithangbord van dit ziekenhuis en wordt al jaren heel intensief bezocht. Maar het ziekenhuis evolueert en dus moet de website mee evolueren, niet alleen inhoudelijk maar ook op gebied van stijl en toegankelijkheid.

Bouwen en timmeren doen we dus niet alleen aan het gebouw maar ook aan onze website. In 2012 werd de site volledig vernieuwd. We zochten naast een nieuwe, frissere stijl ook een platform waarin diensten vlotter de eigen deelsites kunnen onderhouden. Maar naast een volledig nieuwe website werd door de eigen ICT-dienst ook een mobiele site ontwikkeld en ingezet. Meer en meer mensen surfen immers met hun smartphone of tablet. Een klassieke site is dan niet handig want de letters zijn te klein en je moet te veel scrollen. Surf je sedert eind 2012 op je smartphone of tablet naar www.azsintjan.be dan word je automatisch geleid naar de mobiele versie m.azsintjan.be. Een minderheid van de Vlaamse ziekenhuizen biedt vandaag zo'n mobiele versie aan!

De mobiele versie richt zich vooral naar de meest essentiële informatie die je 'onderweg' kan nodig hebben: bereikbaarheid, telefoonnummers, busnummers en andere contactgegevens. Alle informatie staat duidelijk, groot leesbaar op het scherm. Scrollen is niet nodig en de applicatie past zich automatisch aan aan de grootte van je smartphone of tablet. We zijn ervan overtuigd met deze nieuwe digitale toegangspoort de drempel tussen de bezoeker of patiënt en het ziekenhuis een stukje te verlagen.

 

Helga De Neve

Directeur ICT